Allt du behöver veta om bokcirklar

Böcker är något fantastiskt och kan ta en till ställen man tidigare bara drömt om. Har du någon gång läst ut en bok och känt att det liksom blivit tomt, inte riktigt velat att upplevelsen skulle ta slut? I så fall är en bokcirkel ett väldigt bra alternativ. Man är då ett par personer som läser samma bok under en tid och sedan träffas. Då pratar man om boken, vad man tyckte och hur man upplevde den. Ibland har man redan från början gjort ett frågeformulär för att ha några aspekter att utgå ifrån. Detta kan också ge en helt ny syn på en bok då vi alla upplever saker olika. Bokcirklar finns överallt i landet och passar alla åldrar och kön.

Böcker på rad

Om man vill sitta skönt och läsa ska man veta att det finns många onlinebutiker som både har böcker och mysiga läsfåtöljer för den som önskar köpa. Besök bokus rabattkod för att fynda böcker till ett bra pris.

Till en bokcirkel behöver man ju böcker. Ibland kan biblioteket ha uppsättningar till just det ändamålet annars kan man behöva köpa. Att då köpa begagnade böcker är ett mycket bra alternativ både för plånboken och miljön. Kanske ni i er bokcirkel väljer att turas om att bestämma vilken bok som ni ska läsa och du då kan tipsa om var boken går att köpa. En bokcirkel innebär ofta också både fika och gemenskap. Man får träffa likasinnade vänner som kan tipsa en om läsupplevelser som man kanske missar annars. Idag behöver man inte läsa en fysisk bok för att vara med i en bokcirkel utan det finns idag många som utgår ifrån ljudböcker. Det finns grupper i sociala medier där man kan vara med i bokcirklar online och inte behöver träffas fysiskt utan där man diskuterar med varandra i text. Idag finns det många sätt att ordna en bokcirkel på – det är bara fantasin som sätter gränserna för hur den ska fungera.

Var med i en bokcirkel

En bok och kaffe

Att vara med i en bokcirkel kan ge läsningen ett mervärde både på lång och kort sikt. Det kan öppna ögonen på en själv och man kanske till och med börjar tänka i nya banor. Man kan också få möjligheten att läsa en bok man aldrig ens funderat på att läsa. Tillsammans med andra kan man upptäcka många nya detaljer och reflektera över innehållet på ett lite annorlunda sätt. Om man sedan läser boken en gång till kan den ge en mycket djupare mening än första gången. Är man lite tveksam men ändå nyfiken kan man prova att delta i en bokcirkel vid ett tillfälle. Att vara med i en bokcirkel brukar inte kosta något mer än själva boken och har man tur kan man låna den gratis på biblioteket. Att höra andras tankar om en och samma bok är ändå väldigt intressant, att samma bok kan väcka så många olika känslor och tankar trots att man läst samma sak. Vår fantasi är fantastisk och hjälper oss att bygga upp en del av boken oavsett om vi vill eller inte.

Author