När man bestämt sig för att sälja sin bil, oavsett anledning, finns det en del faktorer som är viktiga att tänka på. Det första är huruvida man vill sälja bilen privat eller direkt till ett företag som sedan säljer den vidare. Vilket alternativ som är bäst varierar lite beroende på vad man själv tycker och tänker. Det finns fördelar och nackdelar med båda alternativen så det är viktigt att man tar en stund och bestämmer sig för vilket alternativ som känns bäst.

Att sälja bilen privat leder många gånger till mer arbete för säljaren. Man måste då annonsera, se till att bilen fungerar som den ska, kolla upp att köparen är ärlig och skriva köpekontrakt. Genom att sälja bilen direkt till ett företag tar de hand om det mesta. Det enda man då behöver göra är att kontakta dem och är de villiga att köpa bilen kan man få pengarna relativt snabbt. Dock betalar företagen inte alltid lika mycket för bilen som en annan privatperson kan tänkas göra.

Hur går försäljningen till?

Det allra första man bör göra är att värdera sin bil. Hur mycket är den värd? Det finns flera sätt att göra detta på. Ett av de vanligaste är dock att besöka en hemsida, som holmgrensbil.se, och fylla i alla uppgifter så sköter de hela värderingen. De kan då sedan erbjuda ett pris och vill man kan företaget köpa den direkt. Då slipper man sedan tänka mer på det och behöver inte oroa sig över ifall man kommer få bilen såld eller inte. Det kan också vara ett bra alternativ att sälja till företag om man verkligen vill bli av med bilen snabbt.

Andra saker som är viktiga att tänka på är att städa bilden ordentligt innan försäljning. Det är också viktigt att leta reda på alla dokument som behövs. Genom att göra detta direkt behöver man sedan inte stressa över var papperen är.

Säljer man bilen privat är det extra viktigt att skriva ett köpekontrakt. Det finns mallar av dessa på nätet ifall man känner sig osäker på vad det är. Kort förklarat är ett köpekontrakt ett papper där köparen och säljaren skriver ner allt som ska gälla i affären. Avtalet måste gynna båda parter, skulle en känna sig missnöjd bör det skrivas om tills båda känner sig nöjda.

Author