Ljudböcker öppnar möjligheter för alla när som helst. En ljudbok ger dig möjlighet att lyssna på just din favorit författare även när du är på språng. Är du stressad och behöver slappna av tar du lätt på dig lurarna och lyssnar till den bok du behöver för tillfället. Har du inte möjlighet att läsa en bok av olika anledningar är ljudböcker ett utmärkt val för att ändå kunna följa din bokserie eller en ny bok som du är nyfiken på. Det finns inget som kan hindra dig när det gäller att höra något du längtat efter.

Har du inte tid att läsa din bok under dagen kan du till exempel när du kör din outlander slå igång spelaren och lyssna när du åker fram på vägarna eller sitter i en kö på väg till jobb eller ett viktigt möte. Det är ett bra alternativ till radion och ger dig egentid att försvinna in i bokens värld. Har du inte tid att sitta ner i lugn och ro men längtar efter att komma bort en stund så tar du fram din telefon, dina hörlurar och drömmer dig bort in i bokens värld.

Ljudbok i en outlander

Det finns många olika sidor att välja en ljudbok på. Du kan välja att lyssna på en gratis sida och där finns då lite färre böcker eller så kan du välja att ta ett abonnemang hos en sida med ljudböcker. Tar du ett abonnemang får du fler och lite nyare böcker att välja på. Ta fram din bok under en bilfärd till exempel.

Ljudböcker i farten.

En ljudbok är ett tillfälle för till exempel barn som inte lärt sig läsa att ändå få ta del av en god bok när det är dags att ta det lite lugnt. Du kanske inte ser så bra och får anstränga ögonen för att kunna läsa, då är ljudboken ett bra alternativ. Du kanske ska lära dig ett nytt språk, då är också ljudboken ett bra alternativ. Det finns inga hinder för när en ljudbok kan höras.

Läsa eller lyssna

Att läsa en bok kräver både koncentration och att du har tid att vara stilla för att hålla i boken. Du ska dessutom både kunna läsa och ha bra syn. Med en ljudbok kan ett barn eller en vuxen själv varva ner eller bara ta till sig en bok genom att lyssna.

Det finns både barnböcker, läroböcker, deckare och kriminalare i ljudboksvärlden. Här kommer jag ge dig några boktips för barn, som du kan sätta ditt barn med när du sköter disken eller tränar. För mindre barn när dom ska sova finns Kaninen som inte kunde somna. Den välkända boken som får alla barn och även vuxna att somna. För dom lite äldre barnen finns både Astrid Lindgren och Maria Gripes böcker inlästa. Det har dessutom kommit en hel del böcker för barn som handlar om psykiskt mående, skilsmässor, döden och annat som kan vara svårt för barn att förstå. Till exempel Mias pappa Flyttar eller Hejdå bästa farmor.

Author