Regn och åska

Håkan Lindquist

Regn och åska är en kärlekshistoria mellan två snart 17-åriga killar, Rein och Oscar. De är födda på samma dag men i olika länder. Av en slump möts de i Tallin.

I berättelsen skildras den där fantastiska men också lite skrämmande känslan av att plötsligt bli upp över öronen förälskad. Vad händer sedan, när man befinner sig ett helt hav från den man längtar efter?

Regn och åska är en berättelse om att få vara tillsammans med den man vill, och om att få vara den man vill. Det är också en lustfylld skildring av att börja utforska sin sexualitet och sensualitet, att lämna barndomen och istället röra sig i ett nästan-vuxet landskap.

Pressröster om Regn och åska:

”Jag tycker om att få läsa en berättelse där den samkönade kärleken är oproblematisk, eller åtminstone nästan. Med Oscar som berättare skildrar Lindquist finstämt förälskelsen, allt från den pirriga önskan att ens arm ska råka nudda en annans, till känslan av att livet har börjat på riktigt.” Upsala Nya Tidning

”De flesta i pojkarnas närhet, vänner, familj och andra – ser det som en självklarhet att de är tillsammans. Istället handlar texten nästan uteslutande om njutning, psykisk och inte minst fysisk, och sexscenerna mellan pojkarna är skrivna med en sensualitet och en självklarhet som både imponerar och befriar.”
Helsingborgs Dagblad

”Alla högstadiekids borde få varsitt ex av den här boken.” Faktum

Ladda ned högupplöst omslag

Ladda med högupplöst omslag 3D

Länk till Regn och åska på Kabusas hemsida.

En reaktion på “Regn och åska

  1. Pingback: Jenniesboklista.com » Regn och åska av Håkan Lindquist