Den moderna homofobin

Red. Eva Borgström

Det är inte längre politiskt korrekt att vara fördomsfull mot ickestraigta personer. Men det innebär knappast att det inte finns någon homofobi.

Den moderna homofobin handlar om de homofobiska mekanismerna i vårt i stort sett jämlika samhälle. Boken fokuserar inte bara på kriminaliserade företeelser. Den tar också upp vardagssituationer, attityder, traditioner, ord och uttryck, föreställningar och underliggande värderingar.

Den moderna homofobin består av fjorton texter. De medverkande författarna är Fanny Ambjörnsson, Bettan Andersson, Eva Borgström, Andy Candy, Gunlög Fur, Lars Gårdfeldt, Carin Holmberg, Sune Innala, Christina Kjellsson, Margareta Lindholm, Arne Nilsson, Stina Sundberg, Eva Tiby och Anna Westerståhl.

Pressröster om Den moderna homofobin:

”Redaktören Eva Borgström har satt ihop en antologi kongenial med sitt innehåll, den spretar och krånglar, vägrar vara en enhet, en identitet. /…/ Att läsa Den moderna homofobin är att kastas in i pluralismen och icke-definierandet, att tvingas tänka både och, istället för antingen eller.” Alice Eggers, Aftonbladet

”Det är en oerhört lyckad antologi med både akademiska och mer skönlitterära texter från olika perspektiv och utgångspunkter.” Borås Tidning

Ladda ned högupplöst omslag

Länk till Den moderna homofobin på Kabusas hemsida.